01 647 0800

Savska 32, 10000 Zagreb

info@creditaria.hr

Mikrokrediti

Suvremen način kratkoročnog financiranja
Naslovna»O nama

O Mikrokreditima

Svako vrijeme nosi svoja obilježja u sociološkom razvoju i načinu funkcioniranja društva. Nekada smo se u situacijama kratkoročne novčane nelikvidnosti obraćali rodbini i prijateljima za pomoć. Danas statistika pokazuje da u razvijenim zemljama 20 - 30% stanovništva nema nikakve ušteđevine. Ova činjenica u kombinaciji s razvojem informatike u zadnjih 10-tak godina dovela je do razvoja online mikrokreditiranja kao modernog načina za rješavanje iznenadnih, manjih novčanih potreba.

Ispunjavanjem jednostavnog obrasca klijenti već istog dana mogu doći do manje novčane pozajmice s rokom otplate najčešće od 30 do 90 dana.

Kako bi se klijentima brzo odobrio zajam potrebna je stručna, sistematizirana, brza i učinkovita analiza i kontrola podataka. Kako mikrokrediti spadaju u tzv. neosigurane zajmove (unsecured loans), u slučaju da klijent ne podmiri obaveze u ugovorenom roku također je potrebna profesionalna i za ovu branšu specifična metoda naplate potraživanja.

Creditaria d.o.o. specijalizirana je za sve navedene aspekte poslovanja kao podrška nebankarskim financijskim kompanijama koje pružaju uslugu mikrokreditiranja.